Laurids Lauridsen var en dansk komponist og organist, virksom i Skive i Jylland.

 

I sin samtid var han mest kendt for sin kammermusik, for eksempel hans Trio for violin, viola og klaver, og for sine få orkesterværker, bl.a. Romance for violin og orkester. Blandt hans mange sange er den mest kendte Syng om freden fra 1944 med tekst af Kaj Munk, som blev indspillet af Aksel Schiøtz. Hovedparten af Lauridsens musik er dog skrevet for hans eget hovedinstrument, orgelet.

 

Lauridsen blev født i Arnborg tæt på Herning i 1882. I barndommen blev han ramt af en øjensygdom, som ødelagde hans syn næsten helt. Derfor fik han som 10-årig plads på Det Kongelige Blindeinstitut i København, hvor han fik en grundlæggende musikuddannelse. I 1902 blev han optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han i 1904 afsluttede sine studier som organist. Efter forgæves at have søgt organiststillinger i København, blev han i 1910 organist i Skive.

 

Her mødte han sin blivende kone, Anna Jensen, og de blev gift i 1916. Sammen fik de tre børn, Gunna, Rud og Jytte.

 

Lauridsen var kendt som en glad, men stille og mild person, som trods personlige udfordringer pga. sin blindhed prøvede at have en positiv tilgang til livet. Hans musik er også oftere smuk og melankolsk end mørk og dramatisk.

 

Han beholdt sin stilling som organist i Skive indtil sin død i 1946.

Du kan få mere at vide om Lauridsen ved at klikke på nedenstående links:

UDDRAG FRA

BOGEN DE

BLINDE

PIONERER

DATIDENS

STEMMER

OM

LAURIDSEN

Link til Wikipedia artikel om Lauridsen

Denne side er udgivet af Laurids Lauridsen og Hustrus Fond. Henvendelser og kommentarer sendes til info@lauridslauridsen.dk