Størstedelen af Lauridsens produktion er musik for hans eget hovedinstrument, orgelet. Her kan for eksempel nævnes de 24 præludier, hvor han tilegner hver toneart sit eget præludium. Lauridsen skrev præludierne som et hjælpemiddel i undervisningen af sine elever, men de er siden også blevet flittigt brugt af organister i de danske kirker.

 

I sin samtid var Lauridsen dog mere kendt for sine orkesterstykker, sin kammermusik og sine sange. Især Trioen for violin, viola og klaver blev meget spillet i en periode. Det var også Trioen, som gjorde, at bl.a. Carl Nielsen fik øjnene op for Lauridsen. Læs hans brev til sin kollega her.

 

Læs mere om Lauridsen og hans musik på Dansk Komponistforenings hjemmeside:

 

 

 

 

 

 

 

 

NODER

 

Lauridsen skrev al sin musik i punktskrift. Derfor er udvalget af udgivne noder begrænset. Hovedværkerne findes dog til salg hos Wilhelm Hansen Musikforlag:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellers har Det Kongelige Bibliotek i København en stor nodesamling. Her forvares også Lauridsens originalmanuskripter i punktskrift, dog ikke til udlån. Man kan også finde en del noder på Skive Bibliotek.

 

Hvis man læser punktskrift, har Nota (Nationalbiblioteket for mennesker med læsevanskeligheder) en samling noder, som de også låner ud. Flere manuskripter har de i digital punktskriftform. Kontakt Nota på telefonnummer 3913 4600, på www.nota.dk, eller på info@nota.dk

 

Lauridsens værkfortegnelse kan findes her:

 

 

 

 

 

 

 

 

CD-UDGIVELSER

 

Der findes tre pladeudgivelser med Lauridsens musik. I 1981 blev der udgivet en vinylplade med Lauridsens Trio for violin, viola og klaver samt et udvalg af hans klavermusik. Den kan nu fås som CD.  Senere blev der lavet yderligere to CDer med både orgelmusik og sange. Du kan få mere information og lytte til smagsprøver her:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link til Dansk Komponist Forening

Denne side er udgivet af Laurids Lauridsen og Hustrus Fond. Henvendelser og kommentarer sendes til info@lauridslauridsen.dk